DESTINATII - TURCIA - ANTALYA


Oferte Destinatii:


Antalya, Turcia


- Prezentare generala

- Antalya a constituit dintotdeauna o atracţie tentantă, cu nisipurile sale fine şi apele cristaline, o destinaţie de vacanţă ce sădeşte în inima turistului un sentiment unic de încântare şi deliciu.
Antalya este unul dintre marile oraşe ale Turciei situat la Marea Mediterană. Chiar dacă cele mai frumoase sunt împrejurimile, Antalya rămâne totuşi un încântător oraş turistic demn de a fi vizitat.
În Antalya Munţii Taurului coboară direct înspre apele limpezi ale mării ce formează o neregulată linie de coastă. Regiunea, scăldată de razele soarelui 300 de zile pe an, este un paradis al băilor de soare, al sporturilor acvatice şi al înnotului.
Dacă vii în Antalya în martie sau aprilie, dimineaţa poţi schia în munţi, iar după-amiaza poţi înota în apele calde ale Mediteranei.
Clima regiunii este tipic mediteraneeană, caldă şi uscată vara, temperată şi ploioasă iarna.
Antalya şi împrejurimile sale sunt un important şi remarcabil centru turistic de pe Coasta Mediteraneeană.
În anii din urmă Golful Antalya, cu o linie de coastă de 200 km, cu golfuri şi grote, umplute de apele cristaline ale Mării Mediterane a devenit una dintre cele mai populare staţiuni turistice ale Turciei.
Câmpurile de pe coastă sunt acoperite de plantaţii de bananieri şi de livezi de citrice, precum şi de păduri de pini şi palmieri.
Antalya este de asemenea unul dintre cele mai importante centre de artă şi cultură, fiind animată de variate activităţi culturale ca: Festivalul de Artă şi Film, Festivalul de Bijuterii, etc.
Zona portului rămâne însă, fără îndoială, cea mai interesantă parte a oraşului.