DESTINATII - SPANIA - PALMA DE MALLORCA


Oferte Destinatii:


Palma de Mallorca, Spania


- Prezentare generala

- Insulele Baleare sunt situate în Marea Mediterană, în apropierea coastei de nord-est a Spaniei continentale. Mallorca este situată între Menorca şi Ibiza şi este cea mai mare dintre ele.
Mallorca este una dintre cele 17 regiuni autonome ale Spaniei, iar Palma de Mallorca este capitala, locul unde se gaseşte parlamentul , preşedintele şi curtea supremă.
În partea de nord a insulei se află un lant muntos Serra de Tramuntana, care o protejează de vânturile din nord. În partea centrală şi de sud se întinde zona colinară şi de câmpie.

Mallorca nu înseamnă numai soare, mare şi nisip, aici poţi vizita clădiri în stil gotic, sate cochete, livezi de măslini şi portocali.
Sezonul de vârf este iunie-iulie-august, în această perioada staţiunile sunt extreme de aglomerate, iar preţurile sunt semnificativ mai mari faţă de perioada de extrasezon.În perioada noiembrie-aprilie multe dintre hoteluri şi restaurante sunt închise.

Suprafaţă : 3640 kmp;
Populaţia : 638.874;
Populaţia : spaniola;
Limba : spaniolă, catalană;
Religia : 99% catolici;
Ora : +1 ora faţă de ora României;

Clima : este excepţională, caldă şi însorită tot timpul anului.Vara, răcorită de briza mediteraneană, se prelungeşte până în octombrie.Iarna, temperaturile medii sunt în jur de 10 grade Celsius.Există 300 zile însorite pe an : 5 ore însorite pe zi iarna şi 10 ore însorite în lunile de vară.
Activităţi: scuba-diving, plimbare cu vaporaş, jet-sky, închiriere de elicoptere, golf, ciclism, călărie, tenis.
Mâncăruri şi băuturi : paella, cu fructe de mare, frito mallorqino (salată de miel cu legume), lomo (friptura de porc), ensaimada (foietaj delicious cu crema de vanilie sau alte umpluturi). Deserturile majorchine contin un regal de fructe exotice şi îngheţate.Băutura casei este Sangria, un amestec de vin rosu şi suc de fructe şi bucăti de fructe.
Cumpărături : există o gamă variată de suveniruri, de la castaniete, diverse obiecte din piele, ceramică şi sticlă, până la renumitele perle de Majorica şi vinurile locale. Palma este paradisul cumpărăturilor de tot felul. Intre orele 14-17 străzile se golesc şi toate magazinele se închid, cu excepţia celor din reţeaua Corte Ingles şi a buticurilor de suveniruri de pe plajă. Broderiile de mână, lemnul de măslin sculptat, fierul forjat, obiecte de sticlă suflată, obiecte de palmier şi rafie, perle artificiale, ceramic, pantofi lucraţi manual, bijuterii excelente, constituie tentaţii extraordinare pentru turişti.

Pe Paseo Maritimo în Palma de Mallorca gasiţi cele mai chic restaurante şi discoteci.

Istorie
Palma de Mallorca este capitala insulei Mallorca, cea mai mare dintre insulele care formează arhipelagul Balear.
Vizitată în mod tradiţional de celebrităţi şi capete încoronate, Palma combină frumuseţea naturală cu strălucirea şi este un perfect punct de plecare pentru a explora insula.
În Palma se poate vizita catedrala construită în stil gotic, palatul Almoudaina, dar şi artefacte religioase şi cîteva reminscenţe ale culturii arabe, sub ocupaţia cărora s-a aflat pentru aproape 300 de ani.
Jaume I de Aragon şi Catalunya în 1229 a recucerit insula de la mauri, din păcate în acest proces s-au distrus o mare parte din clădirile maure.Jaume I a fost cel care a construit catedrala din Palma şi a guvernat progresiv regatul de Maiorca, stimulând dezvoltarea economiei insulei.

Transport
Din Placa d’Espanya se pot lua trenuri spre Soller şi Sa Pobla via Inca.
Un alt mijloc de transport sunt autocarele care au rute foarte convenabile, legând între ele staţiunile din apropierea Palmei de Mallorca dar şi cu alte orase din interiorul insulei.
În Mallorca sunt prezente mai multe companii de rent a car, iar tarifele sunt de la 30 euro/zi.
Un mijloc alternativ de transport sunt vaporaşele sau taxi-urile pe apă.

Comunicare
Limba oficială este spaniola, dar se mai foloseşte şi dialect catalan.
Limbile engleza şi germana sunt cunoscute de majoritatea hotelierilor şi a localnicilor.