DESTINATII - GRECIA - ZAKYNTHOS


Oferte Destinatii:


Zakynthos, Grecia


- Prezentare generala

Zakynthos, paradisul plutitor al Marii Ionice

Va invitam in insula Zakynthos ,numita “Fiore de levante”,”paradisul plutitor”,insula descoperita de Zakynthos,fiul lui Dardanos,regele Troiei.Cu o pozitie geografica strategica,intre Mediterana si Europa Continentala,cea mai sudica dintre insulele Ionice,a treia ca marime,a fost mereu ravnita de unii,de altii.

A fost stapanita de Ulyse, regele Itakai apoi pe rand de macedoneni, romani, britanici, venetieni, francezi, italienii din Napoli, turci.

A urmat apoi “valul modern” de cotropiri :francezi(1797),rusi si turci (1799-1807),imperiul francez (1807-1814),britanicii(1814-1864).
La 21 mai 1864,insulele grecesti din Marea Ionica s-au unit sub steagul Greciei;imnul national “Oda Libertatii” fiind scris de poetul national ,originar din Zakynthos,Dionisou Solomi.
De la fiecare care a stapanit-o , a luat ceva pentru pentru locuitorii ei: romanii au adus crestinismul, italienii au adus Renasterea si simtul artistic ,venetienii au adus sistemul politic, de la britanici au luat calmul,de la francezi bucuria de viata (joie de vivre….).
Alege Zakynthos pentru vacanta ta,
un loc binecuvantat de soare, mare si Dumnezeu!
Despre plaja:
Plajele sunt cu nisip auriu,unele late,altele mai inguste,frumoase si nu foarte aglomerate; de cele mai multe ori avand ca decor imagini de o frumusete coplesitoare: munti nu prea inalti ,stanci cu forme ciudate tasnind din apele marii,insulite ratacite printre apele turcoaz,golfulete pitoresti,paduri inverzite,grote ascunse si stanci austere….
Pe unele plaje cresc crinii de mare in nisip cu miros placut si puternic care dau o nota de exotism locurilor…
Despre hoteluri:
Hotelurile sunt usor accesibile,situate aproape de mare si plaja(30-500m) in locuri linistite,chiar daca sunt in statiune.Fiind insula preferata a britanicilor si a scandinavilor pentru vacanta,si a tuturor care au descoperit-o, dispunand de un numar nu exagerat de hoteluri, se impune rezervarea din timp a locurilor de cazare. Exista vile cu studiouri si apartamente pentru o vacanta economica,exista hoteluri de 3* la un bun raport calitate-pret,exista cluburi luxoase de 4* cu totul inclus……
Despre statiuni:
Aflate in apropierea capitalei (2-20 Km)ele ofera o vacanta placuta in ritmul dorit : plaja si baie,shopping,marile magazine si buticuri cu suveniruri,sporturi maritime,viata de noapte,excursii pentru descoperirea frumusetii salbatice a insulei,reculegere in biserici de pelerinaj…
● Zante – Capitala insulei,situata intre mare si munti,cu un pitoresc port,strajuit de Strata Marina ,bulevardul central cu cladiri de 2-3 etaje in arcade ,centrul comercial si turistic al insulei.
● Laganas – se poate mandri cu una dintre cele mai frumoase si mari plaje din Grecia.Este locul cel mai turistic al insulei cu cele mai multe restaurante grecesti si internationale,baruri,complexe hoteliere,viata intensa de noapte,sporturi nautice,animatie.
● Tsilivi – Loc ideal de vacanta ,la 6 Km de centrul capitalei,cu plaja sa lunga de nisip si ape limpezi
● Planos – pitoresc sat,devenit turistic,la 15Km de capitala,aproape de plaja de nisip(500m),incanta prin aerul sau de statiune relaxanta
● Alykes – statiune renumita pentru sporturile nautice,cu verdeata ce coboara pana la malul marii printre baltile sarate(alikes=baltile sarate)
Despre testoasa Careta-Careta
Parcul National Zante se intinde in sudul insulei,in jurul Golfului Laganas .
Femelele ies noaptea,din iulie pana in august,,isi sapa cuibul la 50 cm adancime in nisipul plajei si isi ingroapa ouale.Dupa 60 de zile,micutele testoase se indreapta pentru prima data spre mare .Acest prim voiaj,facut tot noaptea,trebuie sa-l faca singure,fara interventia omului .Plajele unde vin testoasele sunt semnalizate si protejate.